Apple Vision Pro ve Vision OS tanıtıldı!

06-06-2023 15:20
Apple Vision Pro ve Vision OS tanıtıldı!

Apple Vision Pro ve Vision OS tanıtıldı!

Apple uzun zamandır beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu WWDC 23 etkinliği ile sonunda gözler önüne serdi. Apple kendisinden uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğü hamlesini sonunda gerçekleştirdi ve Vision Pro’yu sonunda gözler önüne çıkarttı. Apple’ın gerçekleştirdiği WWDC 2023 etkinliği ile birlikte tekrardan kendini ön plana çıkartan AR/VR gözlükler adeta yeni bir çağın habercisi.

Vision Pro WWDC 2023 Etkinliğinde Tanıtıldı!

Son Zamanlarda, Sanal ve Artırılmış gerçeklik gözlükleri hayatımıza giriş yapıyorken Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü piyasaya yeni bir heyecan katıyor. Apple Vision Pro gelişmiş göz takip teknolojisi, hassasiyetli hareket takibi, geniş görüş alanı ve uzamsal ses özellikleri ile kendisini ön plana çıkartıyor. Sadece Sanal Gerçeklik görevi yapmayan Vision Pro, etrafınızdaki kişilerle iletişim halinde olmanıza da olanak sağlıyor. Ayrıca Sanal Toplantıları da çok daha kolay bir hale getiriyor. Toplantıdaki kişilerle kolayca iletşime geçmenizi sağlayan Vision Pro önünüze yansıttığı görsellere her açıdan bakmanıza olanak sağlıyor.

Hem Görüntü Hem Kayıt

Vision Pro üzerinde barındırdığı kameralar ile aynı zamanda size kayıt alma imkanı da tanıyor. Karma Gerçeklik sayesinde anılarınızı da kaydedebiliyorsunuz. Apple Bu konuda da yine farkını konuşturuyor. En çok çekici özelliklerinden birisi de sunduğu olağan üstü film deneyimi.. Vision Pro ile film deneyimini farklı boyuta taşıyın. Özellikle üç boyutlu filmler Vision Pro ile ayrı bir seviyeye çıkıyor. Apple yaptığı bu özellik ile bilim-kurgu filmlerini göz önüne getirecek gibi gözüküyor. Apple Vision Pro tanıtımında ayrıca duyurusunda bulunduğu Disney ortaklığı ile karma gerçeklik gözlüğünün deneyimini zirveye tırmandırmaya hazırlanıyor. Oyunların yanı sıra Marvel ile iş birliğine gidilerek piyasaya damga vurmayı planlıyor.

Yeni Ürün Yeni İşlemci

Apple Vision Pro Karma Gerçeklik gözlüğünde M2 işlemcisine ek olarak R1 adı verilen yeni bir işlemciyle karşımıza çıkıyor. Gecikme oranını en aza indiren bu işlemci oyun ve diğer uygulamalarda üst düzey deneyim vadediyor. Vision Pro Ayrıca sahip olduğu stereo hoparlörler ile üst düzey ses sunacağı garanti. Bu Hoparlörler göz takip sistemi ile entegre bir şekilde çalışarak kullanıcıya tam anlamıyla üç boyutlu ses deneyimi yaşatıcak. Apple Vision Pro’nun önümüzdeki yıldan itibaren satışa sunulacağını açıkladı. AR/VR gözlük için belirlenen fiyat ise 3 bin 499 Dolar olarak açıklandı.

Apple Ürünlerini Hemen İnceleyin
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.