chatsimple

Şirket bilgisayarı nasıl olmalıdır?

24-07-2019 10:37
Şirket bilgisayarı nasıl olmalıdır?

İş bilgisayarı satın alırken öncelikli olarak yapacağınız işin özelliklerini karşılayabilecek donanımlarda bilgisayar seçmeniz gerekmektedir. Notebook ya da laptop gibi bilgisayar modelleri genellikle standart bilgisayarda yapılacak işler için tercih edilmektedir. Yüksek performansı ve yarı yolda bırakmayan, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek aynı zamanda taşınabilir bilgisayarlar muhasebe, yazı işleri ya da günlük veri girişleri için idealdir. Ancak grafik, video ya da montaj gibi yüksek donanım gerektiren işler ile uğraşıyorsanız, bu noktada workstation modellerine göz atmanız gerekebilir.

Workstation

Workstation bilgisayarlar özel yazılım sistemleri ile geliştirilmiş olan, en güçlü donanımlara sahip bilgisayar sistemleridir. Bu sistemde çalışanlar yalnızca çalışma amacı ile bu bilgisayarları kullanmaktadır. Özellikle işlemcisini yaptığınız işe göre seçmeniz gerekmektedir. Grafik kalitesi yüksek olan oyunlar, mühendislik programları, yüksek işlemci kapasitesi gerektiren iş kolları olduğu için bu bilgisayar modellerinde Core i 3 ve Core i 5 ya da Core i 7 işlemcileri satın almanız gerekmektedir.

Laptop

Laptop ya da dizüstü bilgisayar modelleri taşınabilir olması ile özellikle birçok farklı alanda aynı zamanda çalışma imkanı tanımaktadır. Sabit disk kapasitelerinin günümüzde artması sayesinde grafik yazılım ve microsoft office işlemleri için en uygun bilgisayar modelleridir. Laptop modelleri oldukça farklı hız ve donanımlarla üretilmektedir. Bu sayede yüksek performanslı bilgisayar modellerini uygun fiyatlara ofisiniz ya da firmanız için tercih edebilirsiniz.

Notebook

Notebook bilgisayar modelleri ise dizüstü bilgisayarlara göre daha hafif ve daha kolay taşınabilir bilgisayar modelleridir. Notebook bilgisayar modelleri de laptop bilgisayarlardaki tüm işlemleri kolayca yapabilmektedir. Bu cihazların en önemli dezavantajı ise, belirli donanımlarda üretilmesi sebebiyle yazılım, grafik ya da mühendislik programları gibi yüksek verim gerektiren işlerde kullanılamamasıdır. Ancak özellikle seyahat eden çalışanlar için kolay taşınabilir olması ve standart işlemlerin oldukça kolay ve pratik şekilde tamamlanabilmesi açısından oldukça avantajlıdır.

İş Bilgisayarı

İş bilgisayarı modelleri çalışılan alana özel olarak tasarlanmış ve donatılmış bilgisayar modelleridir. Grafik, harita, kurgu ya da montaj gibi yüksek hız ve kapasite gerektiren iş kolları için özel olarak tasarlanmış bu bilgisayarlar özellikle ofis, firma ya da iş merkezlerinde tercih edilmektedir. Bu bilgisayarları satın alırken ekran çözünürlüğü, arayüz kartları ya da USB portları gibi farklı özellik ve donanımları da ihtiyaçlarınıza göre tercih edebilirsiniz.  İş bilgisayarı modellerinde ise çözünürlük daha da yüksek olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.