Bilgisayarınızdaki Görüntüyü Netleştirin!

26-10-2019 23:11
Bilgisayarınızdaki Görüntüyü Netleştirin!

Ekran kartı seçerken akıllıca davranmak ve araştırma yapmak gerekmektedir. Doğru ekran kartı size net ve kaliteli bir görüntü sunarken, kalite bakımından yetersiz ekran kartları hem bilgisayarın daha yavaş ekran açmasına hem de kalitesiz görüntüye yol açacaktır. Bilgisayarın ana birimlerinden biri olan ekran kartı seçimi iş hayatı ve oyun amacıyla kullanılan bilgisayarlar için özellikle önem teşkil etmektedir. Ekran kartı seçimi yaparken bilgisayarı kullanma amacına dikkat etmek gerekmektedir. Genel olarak oyun için özel olarak tasarlanan ekran kartları, iş alanı için uygun olmayabilir. Bundan dolayı da ekran kartları için dikkatli olmak gerekmektedir. Genel olarak NVIDIA ekran kartları üçüncü parti yazılım firmalarına destek veren bir sistemdir. Bundan dolayı da genel olarak iş hayatında kullanımı tercih edilmektedir. Ancak oyun alanında genel itibari ile RX ve GTC serileri kullanılmaktadır.


Ekran Kartı Modelleri


Ekran kartı modelleri bilgisayarın tasarımları ve yazılımlarına göre değişmektedir. Ekran kartı için önemli olan nokta, rakamsal model ismi olmaktadır. Bunun yanı sıra ekran kartının RAM belleği, soğutması ve ekran kartının modelleri dikkat çekmektedir. Bunun için ilk olarak model numaralarına bakmak ve daha sonra Ram ve bit gibi özelliklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu detayların dışında ekran kartlarının referans modelleri AMD ya da NVIDIA tarafından da nasıl tasarlandığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Oyun amacıyla bilgisayar kullanan kişilerin 3 parti geliştiriciler tarafından güçlendirilmiş olan modelleri seçmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra ekran kartlarının bazıları VR desteği de sağlamaktadır. Öte yandan ekran kartlarının RAM kapasiteleri de farklı olabilmektedir. Çift fanlı soğutma ya da sıvı soğutma özellikleri bu noktada önem taşır. Ekran kartı satın alırken en büyük hataların başında Ram özelliklerine bakmamaktır. Özellikle Full HD oyunlar için aşırı yüksek Ram'ler tercih etmeye gerek olmayacaktır. Bunun dışında bellek bant genişliğine de dikkat edilmesi önemlidir. Ekran kartı satın alırken özellikle çift ekran kartları kullanmak da avantajlı olacaktır. Bunun yanı sıra 4K ekranlar için çift GPU gerekmektedir. FULL HD çözünürlükler için ise tek bir ekran kartı yeterli olacaktır.


Ekran Kartı Fiyatları


Ekran kartı fiyatları satın alacağınız ekran kartının Ram ve diğer donanımsal özelliklerine göre değişmektedir. Farklı fiyat aralıklarında ekran kartları için sitemize göz atabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.