Daha Kaliteli Görüntü Daha İyi Performans

26-10-2019 23:18
Daha Kaliteli Görüntü Daha İyi Performans

Monitör sistemleri her zaman daha kaliteli görüntü ve daha iyi performans sağlayacak sistemlerdir. Genel olarak profesyonel kalitede tasarlanan monitör sistemleri, standart monitör modellerinden aydınlatma sistemleri ile ayrılmaktadır. Bunun dışında panel yapısı, çözünürlük ve parlaklık gibi özellikler, monitörlerin özelliklerini temel olarak belirlemektedir. Öte yandan kontrast, güç tüketimleri gibi detaylar da farklılık göstermektedir. Ancak standart monitör sistemleri günlük işlemler için yeterli performansı ve görüntü kalitesini vermemektedir. Bunun için Led monitör sistemlerinin kullanılması gerekmektedir. Bu monitör modellerinde herhangi bir siyah zemin ya da ölü piksel oluşma riski de bulunmamaktadır. Özellikle LED aydınlatmalı monitörlerde, bölgesel aydınlatma yapılmaktadır. Bu sayede daha doğru ve gerçek renkler elde edilmektedir. Bilgisayar monitörü seçerken özellikle oyun oynuyorsanız ekran yenileme hızı en önemli konudur. Oyun oynarken saniye başına 60 kare düşer. Bu sebeple de kaliteli bir monitör tercih etmek gerekmektedir. Arkanızdan gelen ışığın yansımasını engellediği için film ve dizi izlerken, oyun oynarken en önemli özelliklerin başında gelmektedir. Bu noktada led monitör ya da oyun monitörü için araştırma yaparken tüm bu detaylara dikkat etmeniz önem teşkil etmektedir.


VGA Monitör


VGA monitör sistemleri Video Graphics Array olarak geçmektedir. VGA girişleri analog sistemlerle çalışan bir monitör modelidir ve yüksek çözünürlüklere ulaşabilmektedir. Fakat bu monitör modellerinde kullanılan kabloların kalitesi önem teşkil eder. Kablo ne kadar kaliteli ise monitörün verdiği görüntü kalitesi de buna göre yüksek olacaktır.


HDMI Monitör


HDMI monitör modelleri ise oldukça yüksek teknolojiler ile tasarlanmış bir sistemdir. Yüksek çözünürlüklü olmasının yanı sıra televizyonlarda da kullanılması ile günümüzde oldukça popülerdir. HDMI sistemlerinde sıkıştırılmamış veriyi dijital olarak aktarmaktadır. Video sinyallerinden sonra HDMI 8 Kanal sıkıştırılmamış ya da sıkıştırılmış dijital ses de taşıma özelliğine sahiptir. Günümüzde 5 adet HDMI konnektör türü de mevcuttur. HDMI sistemleri High Definition Multimedia Interface – Yüksek Çözünürlüklü Çoklu Ortam Arayüzü olarak ifade edilmektedir. HDMI sistemlerinde ses, görüntü ve video verileri dijital olarak aktarılabilecek bir kablo sistemine sahiptir. Bu sayede HDMI kablolar Blu Ray, bilgisayar, oyun konsolu ve uydu alıcısı gibi cihazların televizyonlara ya da bilgisayar ekranlarına bağlanabilmektedir. HDMI bağlansı özellikle avantajlıdır. Kayıpsız şekilde görüntü ve ses aktarımı sağlamaya destek olmaktadır. HDMI monitörler dekoder ile tamamen çözülmüş olarak HDMI çıkışına yönlendirmeye destek olmaktadır. Bunun yanı sıra sıkıştırma yapılmaması sayesinde görüntü ve seste herhangi bir kayıp olmamasını sağlamaktadır. İğne sayısı ve sırası bakımından HDMI özellikle avantajlı bir monitör sistemidir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.