En ideal bilgisayarınızı nasıl seçmelisiniz?

20-08-2019 11:57
En ideal bilgisayarınızı nasıl seçmelisiniz?

Laptop seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar söz konusudur. En ideal bilgisayarınızı seçerken dikkat etmeniz gereken başlıca husus; bilgisayarı kullanım amacınız olacaktır. Şayet bilgisayarı standart şekilde kullanacaksanız; word, excel, sosyal medya, dizi-film izleme ve basit işlerinizi tamamlama için bu noktada hızlı, ömrü uzun ve şarjı takılmadan daha uzun süre giden bir bilgisayar seçebilirsiniz. Orta segment kalitede bilgisayarlar, işinizi görecek ve uzun süre kullanımınız için yeterli olacaktır. Öte yandan bilgisayarınızı iş için satın alacaksınız, performansı kuvvetli ve çekirdeği güçlü modeller seçmeniz gerekmektedir. Grafik gibi ekran odaklı işler yapıyorsanız, ekran kartı güçlü ve çözünürlüğü iyi olan üst segment modellere bakmanızda fayda var. Bu noktada renkleri gerçeğine en yakın şekilde gösteren laptop modelleri seçmeniz gerekmektedir. Şayet bilgisayarınızı kurgu, montaj gibi ağır işler için kullanacaksınız, üst segment, kaliteli ve güçlü modelleri tercih etmelisiniz. Bilgisayarın işletim sisteminden çalışma ömrüne kadar tüm detaylara dikkat etmeli ve kullanacağınız programları kaldırabileceğinden emin olmanız gerekmektedir. Bu detaylara dikkat ederek laptop seçimi yapmanız oldukça önem teşkil etmektedir.


Laptop Özellikleri


Laptop özellikleri kullanım amaçlarınıza göre değişmektedir. Kullanım amacınızı belirledikten sonra teknik özelliklerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Bazı bilgisayar modelleri yalnızca oyun oynamak amacıyla özelliklerinin dizayn edildiği modellerdir. Bazı bilgisayarlar ise grafik ve kurgu gibi görüntü odaklı işler için özel olarak tasarlanmış ve teknik donanımları belirlenmiştir. Bu noktada klasik kullanımlar için bilgisayar satın alacaksanız, hızlı ve uzun ömürlü, sağlam bilgisayarlar sizin için yeterli olacaktır. Özellikle yazılım ya da kurgu işleriyle uğraşan kişiler için ekran kartının performansı oldukça önem teşkil eder. Bu gibi durumlarda teknik özellikler bilgisayar kullanım amacına göre belirlemeniz de gerekmektedir. Bütçenizi belirledikten sonra bilgisayar kullanım amacınızı ve doğru özellikleri belirledikten sonra teknik özelliklere bakmanız gerekmektedir. Laptop özellikleri markaya göre değişmekle beraber modele göre de değişmektedir. Bazı bilgisayar modellerinde işletim sistemi güçlüyken, bazı bilgisayarlarda ekran kartı ve çözünürlük daha güçlü olmaktadır. Tüm teknik özelliklerine dikkat edip, araştırıp buna uygun bir model almanız en sağlıklısı olacaktır.


Notebook Fiyatları


Notebook fiyatları tercih edeceğiniz bilgisayar markasına ve modeline göre değişmektedir. Markaların aynı segmentteki bilgisayarları bile döviz kuru sebebiyle farklı fiyatlarda satışa sunulabilir. Bu noktada fiyattan ziyade bilgisayarın kalitesine ve performansına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sayede daha uzun süre bilgisayarı kullanabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.