Görüntü Kalitesi Önemli İşler için Profesyonel Monitörler

03-06-2019 23:37
Görüntü Kalitesi Önemli İşler için Profesyonel Monitörler

Profesyonel monitörler farklı iş dalları ve sektörler için en önemli unsurların başında gelir. Özellikle kurgu, montaj, video edit ya da grafik tasarım gibi ekranın ve renklerin oldukça önemli olduğu iş alanlarında, kalitedeki bir monitör tercih etmek gerekir. Günlük ve standart amaçla kullanım için tercih edilen monitörler, standart özelliklerde üretilen ve ağır performans gerektiren alanlarda kullanılamayan ürünlerdir. Ancak oyun ya da kurgu gibi önemli alanlarda panel tipine kadar birçok unsur, yüksek çözünürlüklü monitör için belirleyici olmaktadır.

Yüksek Çözünürlüklü Monitör

Yüksek çözünürlüklü monitör özellikle yüksek çözünürlüklü panel üretimindeki yeteneklerin de çoğalması ile yükselmiştir. Oldukça başarılı ve farklı alanlarda oldukça etkili ekran modelleri ile ön plana çıkan yüksek çözünürlüklü monitör çeşitleri arasından sizin için en uygun olanı bulmak için bazı faktörlere dikkat edebilirsiniz. Öncelikli olarak bilgisayar satın alırken, ekran boyutuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Ekran boyutu konusunda karar verirken, bilgisayar kullanımı sırasında çalışma yoğunluğuna dikkat etmeniz gerekir. Özellikle yüksek çözünürlüklü monitör bakarken dikkat etmeniz gereken en önemli detay; eğer aynı anda 2-3 işi bir arada yapmanız gerekiyorsa ve sürekli olarak pencereler arasında dolaşıyorsanız, büyük bir ekran tercih etmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra özellikle bilgisayar oyunu tercih eden kişiler için 24 – 24 inç bilgisayarlar ideal olacaktır. Ev ve ofis kullanımı için ise 19 – 21.5 inç modeller yeterli olacaktır.

Profesyonel Monitörler

Profesyonel monitörler için ayrıcı olan en önemli özellik, çözünürlük olmaktadır. Özellikle ekran boyutuna karar verdikten sonra çözünürlüğe dikkat etmeniz gerekmektedir. Ofis işleri için ve yüksek performans beklemediğiniz işler için Full HD genellikle yeterli olmaktadır. Fakat orta ve üst seviyede ekran kullanmanız gerekiyorsa, 4 K çözünürlüklü monitörler sizin için yeterli olacaktır. Eğer oyun amacıyla ekran satın alacaksınız, daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Çözünürlük yükseldikçe, sisteme yüklenen yük de artar. Bundan dolayı da 4K ekran ile alınabilecek olan FPS değerleri ile Full HD monitör arasında oldukça yüksek farklar olduğunu unutmamak gerekir. Bunun için eğer profesyonel monitörler arayışınızı oyun için yapıyorsanız, Full HD ya da 2K çözünürlükten yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra yenileme hızı ve tepkime süresi de oldukça önemli olmaktadır. Günümüzde yaygın olan 60 Hz, 75 Hz, 120 Hz ve 144 Hz oranları Hertz değerleri yani ekranın yenilenme hızı olmaktadır. Bu ne kadar yüksek olursa, ekrandaki görüntü o kadar hızlı bir şekilde yenilenmektedir.

Kaliteli Monitör Fiyatları

Kaliteli monitör fiyatları tercih edeceğiniz monitörün markasına ve özelliklerine göre belirlenmektedir. Farklı donanım ve ekran özelliklerindeki monitörler, farklı Kaliteli monitör fiyatları ile satışa sunulmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.