İş İstasyonu Bir Çok Firmanın Tercihidir?

25-04-2019 21:46
İş İstasyonu Bir Çok Firmanın Tercihidir?

İş istasyonu en güvenilir bilgisayarlardan biri olmanın yanı sıra en hızlı ve en fazla genişleme özelliğine sahip olan bilgisayardır. Büyük veri hacimlerinin yanı sıra iş istasyonu, oldukça komplike veri yapılarını ve en girift 3D modelleri ile çalışan uzman kişilerin de ihtiyaçlarını en başarılı ve full performans karşılamaktadır. Bunun için özel olarak üretilmiş olan iş istasyonu çeşitleri bu sebeplerle birçok firmanın tercihi olarak karşımıza çıkar.

İş İstasyonu

İş istasyonu olarak özel şekilde tasarlanmış bilgisayarlar; diğer bilgisayarlardan birçok özellik ile ayrılmaktadır. Bu özelliklerden bazıları ise:

·İş istasyonu modellerindeki sunucu sistemlerinde tercih edilen Intel Xeon işlemcilerin her birinde 12 adet çekirdek bulunmaktadır. İş istasyonu modellerine iki adet çekirdek takılmaktadır. Masa üstü ve diğer bilgisayar modellerine göre bu özelliği sayesinde çok daha üstün, hızlı ve yüksek performans sergiler.

·İş istasyonu özel olarak tasarım ve grafik alanında çalışan kişiler için en sağlıklı tercihtir. Mühendislik, tasarım, animasyon gibi oldukça yoğun grafik ve hesaplama işlemlerini yapmasının yanı sıra oldukça başarılı ve yüksek performanslı NVIDIA ve AMD grafik kartlarına da sahip olmaktadır.

·İş istasyonu için bir diğer önemli avantaj ise iş istasyonları 8 farklı ekrana bağlanabilir. Bu sayede birçok farklı uygulama ve veri aynı anda görüntülenmektedir.

·İş istasyonu diğer bilgisayar sistemlerinden farklıdır. Özellikle hata düzeltme açısından ECC bellekler ile çalışmaktadır. Bu özelliği sayesinde sistemlerde meydana gelebilecek sistem kilitlenmesi, donması ya da çökmesi gibi problemler meydana gelmez.

Tüm bu avantajları özellikleri sayesinde iş istasyonu firmalar tarafından ilk tercih bilgisayar çeşidi arasında bulunur. Klasik ve standart donanıma sahip olan masa üstü ya da laptop bilgisayar çeşitleri, ev kullanıcıları için yeterli donanımsal özelliklere sahip olsa da iş alanında yeterli olmamaktadır. Kurgu yapan kişiler, mühendisler, grafikerler ya da animasyon işlerinde yüksek performanslı ve yapılan işi kaldırmanın yanı sıra hızlı yanıt veren donanımlar iş istasyonu olmaktadır.

Workstation Fiyatları

Workstation fiyatları tıpkı standart bilgisayar modellerinde olduğu gibi bilgisayarın donanımsal ve yazılımsal özelliklerine göre belirlenmektedir. Bilgisayarın performansı ve kapasitesinin yanı sıra iş istasyonu markası ve modeli de workstation fiyatları için en belirleyici özelliklerin başında gelmektedir. İş istasyonu fiyatları için ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek donanıma sahip olan modeller arasından fiyat kıyaslaması yapmak daha doğru olacaktır. Farklı markalar arasında hemen hemen aynı donanım ve özellikler söz konusu olsa da marka sebebiyle fiyat farklılıkları olabilir. Tüm bu detaylar iş istasyonu fiyatları için belirleyici olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.