İş İstasyonu Seçerken Markanın Önemi Var Mı?

26-05-2019 12:44
İş İstasyonu Seçerken Markanın Önemi Var Mı?

İş istasyonları günümüzün en başarılı ve en yüksek performansa sahip bilgisayar modelleridir. Bu bilgisayar çeşitleri; tasarım programları yapısına sahip olmaları sebebiyle kompleks hesaplamalar yapar ve ekrana en doğru ve gerçekçi görüntüleri getirmeye yardımcı olur. Bundan dolayı da tercih edeceğiniz iş istasyonu markası; çalışma performansınızı doğrudan etkilemektedir. Bu programları başarılı şekilde kullanmak için işinize en uygun markayı seçmeniz gerekmektedir.

Worksatation Markaları

Workstation markaları çalışma performansınızı direkt olarak etkileyen, en önemli unsurdur. Markaya karar verirken dikkat etmeniz gerekenler; işlemci tercihi, ekran kartı tercihi, ram tercihi ve hard disk tercihi olmaktadır. Dell iş istasyonu modelleri yüksek performansa sahip olan hem dizüstü hem de masaüstü modellere sahiptir. Öte yandan yüksek işlemcilere sahiptir. Bu sayede dosya açma, birden fazla işi eş zamanlı olarak yapma, teknik resim görünüşlerini hesaplama, analiz etme gibi birçok unsuru başarılı şekilde tamamlar. Tek işlemci tarafından tüm modelleme ve montaj ilişkilerini Dell iş istasyonu ile yapabilirsiniz.

Dell İş İstasyonu

Dell iş istasyonu özellikle yüksek performansı workstation modelleri ile tercih edilmektedir. Hem Dell hem de Hpe modelleri, satış sonrası kullanıcılarına destek veren markalardır. Bundan dolayı da iki marka arasında seçim yaparken, ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız ve size en çok yanıt veren modeli tercih etmeniz önem teşkil etmektedir.

Lenovo İş İstasyonu

Genel olarak iş istasyonları mühendislik uygulamaları başta CAD/CAM, simülasyon, analiz programlan olmak üzere normal bilgisayarların çalıştırmakta zorlanacağı güçlü hesaplamalar ve işlemler yapmaktadır. Öte yandan bu zorlu programların isteklerine hızlı cevap verebilecek donanım ve özelliklere sahip güçlendirilmiş bilgisayarlar olarak kullanılmaktadır. Bu özelliklerin yanı sıra özellikle çizim için güçlendirilmiş olan ekran kartları kullanılarak tasarlanması sayesinde farklı iş alanlarında da yaygın şekilde iş istasyonları kullanılmaktadır. Bu detayın dışında ise güçlü soğutma sistemleri ile donatılmışlardır. Lenovo iş istasyonu özellikle profesyoneller ve iş yerleri için özel olarak tasarlanan ve kullanılan modellerdir. Son teknolojik özellikler ile donatılmış olan Lenovo iş istasyonu en çok tercih edilen markalar arasında yer almaktadır. Hem masaüstü hem de dizüstü modellerini bulabileceğiniz Lenovo iş istasyonu modellerinde yüksek performansın yanı sıra kullanıcısını yarı yolda bırakmayan bir donanım tercih edilmiştir. Workstation markaları ve çeşitleri kapsamında mühendislik, tasarım, animasyon gibi oldukça yoğun ve hesaplama işlemlerinin yapılmasına destek olan oldukça yüksek performanslı NVIDIA ve ATI grafik kartları tercih edilmiştir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.