İş istasyonu seçiminde mobil iş istasyonlarının tercih edilme nedenleri nelerdir?

02-09-2019 12:03
İş istasyonu seçiminde mobil iş istasyonlarının tercih edilme nedenleri nelerdir?

Mobil iş istasyonu özellikle iş istasyonları arasında öncelikli tercihtir. Bunun en önemli sebebi ise mobil iş istasyonlarının oldukça pratik bir kullanıma sahip olmasıdır. Mobil iş istasyonları, en güvenilir ve en sağlam bilgisayar modellerinden biridir. Özellikle yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren işler için öncelikli seçimdir. Genel olarak modelleme, grafik, kurgu ya da montaj gibi bilgisayar ile yüksek performanslı işler için en başarılı sonuçları vermektedir. Bunun yanı sıra büyük veri hacimleri ve karmaşık veri yapılarını hızlı bir şekilde çalıştıran bu modeller, 3D modellerin kullanıldığı iş alanlarında da tercih edilmektedir. Bu sebeplerin tamamı iş istasyonu seçiminde mobil iş istasyonlarının tercih edilme sebebidir.


Mobil İş İstasyonu


Mobil workstation modelleri özellikle daha yüksek hıza sahip olan bilgisayar modelidir. Klasik bilgisayar modellerine göre çok daha hızlı ve çok daha dayanıklıdır. Her mobil iş istasyonunda 12 çekirdek bulunmaktadır. Bu özelliği ile üst segment iş bilgisayarları kategorisinde yer almaktadır. Genel olarak mobil iş istasyonlarında Intel Xeon işlemciler kullanılmaktadır. Bu bilgisayarlar genel olarak mühendislik, tasarım, animasyon gibi çok yoğun ve hesaplama işlemlerinin yapılması gereken durumlarda başarı sağlamaktadır. Özellikle yüksek ekran kartları dışında 8 farklı ekrana bağlanabilme özellikleri sebebiyle tercih edilmektedir. Birçok farklı uygulamayı aynı anda çalıştırabilmesi sayesinde tercih edilmektedir. Mobil iş istasyonu modelleri satın alırken bilinmesi gereken en önemli unsur; işinize en uygun özellikleri sergileyen modelleri satın almaktır. Mühendislik programları, CAD/CAM ya da grafik işlemlerinin yaygın şekilde yapıldığı mimarlık programlarının kullanımına göre farklı özellikler de mobil iş İstasyonları çeşitleri arasından sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz. Mobil workstation satın alırken özellikle kullanılan ya da ilerde kullanılabilecek programlara göre donanım seçmeniz gerekmektedir.


Mobil Workstation Modelleri


Mobil workstation modelleri dizüstü olarak ya da masa üstü olarak tasarlanmaktadır. Çalışma şeklinize en uygun bilgisayar modelini seçebilirsiniz. Genel itibari ile mobil workstation modelleri en zorlu işlerin en kısa sürede, en yüksek performans ile yapılmasını sağlamaktadır. Bu bilgisayar modellerinin klasik dizüstü bilgisayarlardan kat ve kat daha hızlı bir performansa sahip olduğu da unutulmamalıdır. Mobil workstation modelleri genel itibari ile tüm sektörler tarafından tercih edilmektedir. Mobil bilgisayarların en büyük avantajı ise merkezi yöntemi daha kolay olmasıdır. Bu sayede kaynak paylaşımı, güvenlik gibi konular nedeniyle daha avantajlı olmaktadır. Klasik masaüstü ya da laptop bilgisayarlar standart kullanıcılar için uygun yazılımlar ile donatılmıştır. Bu sebeple de iş için talep edilen performansı her zaman gösteremez. Özellikle yol tasarımı şirketleri, çizgi film animasyon şirketleri ya da mühendislik firmaları için en uygun özelliklerde donatılmış olan bu bilgisayarlar, yüksek performans ile iş veriminin de artmasını sağlar.


Mobil Workstation Fiyatları


Mobil workstation fiyatları satın alacağınız workstation modeline, donanımına ve markasına göre belirlenmektedir. Genel olarak iş istasyonunun kapasitesine ve donanımına göre, markasına ve en önemlisi kalitesine göre fiyatlandırılmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.