İşiniz için Dizüstü mü Masaüstü mü tercih etmelisiniz?

26-08-2019 09:44
İşiniz için Dizüstü mü Masaüstü mü tercih etmelisiniz?

Dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar modelleri iş için kullanılmaktadır. Ancak sizin işiniz için en uygun bilgisayar modeline karar verirken, bilgisayarda yaptığınız işlere dikkat etmeniz gerekmektedir. İşiniz için tercih edeceğiniz bilgisayar modeli için öncelikli olarak işinizi sabit bir yerde mi yoksa bilgisayarınızı taşıyarak mı yapmanız gerektiğine karar vermeniz gerekmektedir. Günümüzde bazı laptop modelleri en az masaüstü bilgisayar modelleri kadar güçlü olmaktadır. Bundan dolayı da ilk olarak bilgisayarın sabit bir yerde kalıp kalmayacağına karar vermeniz gerekmektedir. Laptop bilgisayarlar, seyahat engeli olmadan her yerde çalışmanızı sağlar. Ancak masaüstü bilgisayarları taşmanız mümkün değildir. Öte yandan çok güçlü programlar kullanmanız gereken işler için orta segmentte bir masaüstü yüksek performans sağlayacakken, aynı performansı laptop bilgisayarlarda yakalamak için üst segment bir bilgisayar seçmeniz gerekmektedir. Bu durumda da maddi açıdan farklılık söz konusu olacaktır. Masaüstü bilgisayar modelleri özellikle oyun tasarlamada, mühendislik programlarında, haritalama işlemlerinde çok daha iyi performans sergilemektedir. Aynı kurgu, grafik gibi bilgisayarı yorabilen işler yapacaksınız bunun için tercih edebileceğiniz yüksek performanslı birçok laptop bilgisayar da bulunmaktadır. Bu noktada işiniz için en uygun bilgisayara karar verirken bu aşamada işinize, çalışma ortamınıza ve tercihlerinize göre hareket etmeniz gerekir. Günümüz teknolojisi ile laptop bilgisayar modelleri de oldukça yüksek bilgisayar performansı ile uzun süreli kullanım avantajı sağlamaktadır. Masaüstü bilgisayarlar ise özellikle daha ağır işlerde sizin için doğru tercih olacaktır.


Masaüstü Bilgisayar


Masaüstü bilgisayar yaptığınız işe göre sizin için daha uygun olabilir. Özellikle haritalama, mühendislik programları ya da oldukça güçlü yazılım sistemleri için masaüstü bilgisayar modelleri sizin için daha uygun olabilir. Özellikle ofis ortamında çalışıyorsanız ve bilgisayarınızı taşımanız gerekmiyorsa, daha uygun fiyatlarla istediğiniz performansı sergileyecek bir masaüstü bilgisayar modeli satın alabilirsiniz. Laptop bilgisayar modelleri için daha yüksek bir performans elde etmek de mümkün. Bunun için fiyat olarak daha yüksek modellere bakmanız gerekmektedir. Taşınabilir özellikte tasarlanan bilgisayar modellerinin istediğiniz performansı sergilemesi için teknik özelliklerinin de yeterli olması gerektiğini unutmamanız gerekmektedir.


Notebook Fiyatları


Notebook fiyatları tercih edeceğiniz bilgisayar markasına ve modeline göre değişmektedir. Kalite ve marka unsurları bu noktada fiyatları belirleyen en önemli unsur olmaktadır. Notebook fiyatları için belirleyici olan bir diğer unsur ise, döviz kurları olmaktadır. Bu detaya dikkat etmek oldukça önemlidir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.