İşlerinizi Daha Hızlı Gerçekleştirmek için İş İstasyonu Tercih Etmelisiniz

02-09-2019 12:11
İşlerinizi Daha Hızlı Gerçekleştirmek için İş İstasyonu Tercih Etmelisiniz

İş istasyonu günümüzde en yüksek performanslı bilgisayarlardır. Özellikle çeşitli iş kolları için özel yazılım ve donanımlar ile üretilmiş olan iş istasyonları, işlerinizi daha hızlı gerçekleştirmenizi de sağlamaktadır. Özellikle görüntü ağırlıklı ve haritalama ya da yazılım işlerinde tercih edebileceğiniz iş istasyonları, işlerinizi en hızlı şekilde yapmanızı sağlar. Özellikle iş istasyonu modelleri kaynak kullanımı ataması sırasında kullanılan en yüksek hıza sahip donanımlardır. Hem veri kümeleri hem de oldukça karmaşık uygulamaları en basit ve hızlı şekilde tamamlamayı sağlar. Performans bilgisayarı olarak tercih edilen bu donanımlar, yeni nesil özelliklere sahip olması ile oldukça yüksek performansa sahiptir. Genel olarak mühendislik uygulamaları başta olmak üzere, analiz programları gibi standart bilgisayarlarda yapılması oldukça güç işleri herhangi bir aksama ya da takılma olmadan tamamlamayı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra özellikle iş istasyonları; çizim için ekstra güçlendirilmiş ekran kartlarına sahiptir. Soğutma sistemiyle de ısınma sebebiyle meydana gelen performans düşüklüklerini engellemektedir. İş istasyonları özellikle sektör yöneticileri tarafından kullanılmaktadır. Güvenlik gibi konular sebebiyle de iş veriminde artış olmasını sağlar. Özellikle yol tasarlayan, harita tasarlayan ya da yüksek mühendislik gerektiren alanlarda herhangi bir aksama, duraksama ya da zorlanma olmadan en yüksek performansta işlemleri tamamlamayı sağlamaktadır. Yüksek tasarrufun yanı sıra üstün performansı ile ön plana çıkan bu bilgisayarlar, günümüzde en güçlü donanımlara sahiptir.


Workstation Fiyatları


Workstation fiyatları tercih edeceğiniz iş istasyonu özelliklerine göre fiyatlandırılmaktadır. Genel itibari ile iş istasyonları, özel olarak dizayn edilmiştir. Workstation genel itibari ile en zorlu işleri bile en yüksek performans ile tamamlamak üzere üretilmiş, özel donanımlardır. Bunun dışında iş istasyonu diğer bilgisayarlardan birçok özelliği ile farklıdır. Masaüstü iş istasyonları genel olarak Intel Xeon işlemciler ile çalışır. Her bir iş istasyonunda yaklaşık olarak 8 adet çekirdek yer almaktadır. İki adet takılabilen iş istasyonu masaüstü pc modelleri ile karşılaştırıldığında daha üstün bir performansa sahiptir. Workstation çeşitleri kapsamında mühendislik, tasarım, animasyon gibi oldukça yoğun ve hesaplama işlemlerinin yapılmasına destek olan oldukça yüksek performanslı NVIDIA ve ATI grafik kartları kullanılır.


İş İstasyonu Fiyatları


İş istasyonu fiyatları diğer pc modelleri ile kıyaslandığında daha yüksek fiyatlı olsa da daha uzun süre, daha yüksek performans ile çalışmaktadır. Bunun dışında iş istasyonları hata düzeltme özelliklerine sahip olan ECC bellekler ile kullanılır. Bu özellikleri sayesinde sistem kilitleme ve sistem çökmesi gibi sorunların ortadan kalkmasına destek olur. Genel itibari ile workstation çeşitleri 8 farklı ekrana bağlanabilmektedir. Bu detaylar fiyatlar için belirleyici olmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.