Laptop temizliği nasıl yapılmalı?

22-08-2019 13:50
Laptop temizliği nasıl yapılmalı?

Laptop bilgisayarınızın performansının düşmesine yol açan durumlardan kaçınmak isterseniz, düzenli olarak laptop temizliği yapmanız gerekmektedir. Laptop temizliği sayesinde, bilgisayarınızın ömrü uzayacak ve yavaşlık sorunu da çözülecektir. Bilgisayarınızı temizlemek için adımları tamamen doğru şekilde takip etmek gerekmektedir. Bilgisayarın temizliğine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta elektrik kablosunu çıkarmak olacaktır. Aynı zamanda pilini de çıkarmanız daha sağlıklı olacaktır. Bilgisayarı temizlerken önce dış kısmındaki tozları hafif nemli bir bez ile temizlemeniz gerekmektedir. Bezin kesinlikle çok ıslak olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Öte yandan bilgisayarınızı kimyasal ürünlerle de temizlememeniz gerekmektedir. Bu kimyasallar bilgisayara zarar verecektir. Özellikle dizüstü bilgisayarların en çok kirlenen ve tozlanan bölgeleri klavye olmaktadır. Klavye temizliği yaparken, elektrikli süpürge ya da özel bir fırçayı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bilgisayarın fan kısmını temizlemek için de ufak bir fırça kullanabilirsiniz. Bunun dışında fırça ile çıkardığınız pilin yuvasını da bu fırça ile nazikçe temizleyebilirsiniz. Bunun dışında bilgisayar temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur; kasa kısmı adı verilen asıl makine bölümünün yer aldığı alt kısmını kesinlikle açmamanızdır. Bu bölüm yalnızca servisler tarafından açılmalıdır. Bilgisayarın soğumasına destek olan ve aşırı ısınmasını engelleyen fan bölümünü temizletmek için servislerde temizlik yapmanız önerilmektedir. Fan bölümü bilgisayarın çalışması için oldukça önemlidir. Bunun dışında bilgisayarı parçalara ayırıp temizlemeniz kesinlikle önerilmemektedir.


Laptop Bakımı


Laptop bakımı donanımsal olarak altı ayda bir mutlaka yapılmalıdır. Bu bakımlarda fan temizliği oldukça önemlidir. Ancak standart fan bakımının kullanıcılar tarafından yapılmaması gerekmektedir. Bundan dolayı da mutlaka servislerden destek almanız gerekmektedir. Bakım işlemlerinde özellikle kazayla kısa devre riski oldukça yüksektir. Bundan dolayı da bu işlemlerden kaçınmanız gerekmektedir. Klavye ve ekran temizliği için evde bulunan temizlik malzemelerini kullanmanız gerekmektedir. Ekran için özel olarak üretilen ve satılan solüsyonları da kullanmamız gerekmektedir. Bu solüsyonları beze sıktıktan sonra ekranı temizlemeniz gerekmektedir. Klavye temizliği için kulak temizleme çubuklarını kullanabilirsiniz. Klavye altında biriken toz ve pislik için de klavyeyi söküp, detaylı bir temizlik yapabilirsiniz.


Laptop Fiyatları


Laptop fiyatları satın alacağınız bilgisayar modeline ve markasına göre değişmektedir. Bunun yanı sıra bilgisayarın teknik ve donanımsal yapısı, bu aşamada oldukça belirleyici olmaktadır. Laptop fiyatları aynı zamanda bilgisayarın segmentine göre de değişmektedir. Çözünürlük, RAM ve dğer tüm donanımsal özellikler bu noktada belirleyici olmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.