Mobil Workstation Kullanım Alanları

24-05-2019 14:39
Mobil Workstation Kullanım Alanları

Mobil workstation en güvenilir bilgisayar çeşitlerinden biri olarak, günümüzde en hızlı ve en fazla genişleyebilen modelleri içermektedir. Mobil iş istasyonu modelleri özellikle yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren, yüksek performanslı işler için tercih edilmektedir. Modelleme, grafik, kurgu ya da montaj gibi bilgisayar ile yüksek performanslı işler yapılan durumlarda en uygun bilgisayar çeşidi olmaktadır. Özellikle büyük veri hacimleri ve karmaşık veri yapılarını hızlı bir şekilde çalıştıran bu modeller, 3D modellerin kullanıldığı iş alanları için tercih edilmektedir.

Mobil Workstation

Mobil iş istasyonları klasik bilgisayar modellerine göre daha yüksek hız ve performans sağlamaktadır. Bu bilgisayar modellerinde genel olarak Intel Xeon işlemciler kullanılır. Bunların her birinde ise 12 çekirdek bulunmaktadır. Bu sayede üst segment iş bilgisayarları arasındadır. Bunun için de genel olarak mühendislik, tasarım, animasyon gibi oldukça yoğun ve hesaplama işlemlerinin yapılması gereken durumlarda tercih edilmektedir. Yüksek ekran kartlarının yanı sıra 8 farklı ekrana bağlanabilmesi ile birçok uygulama ve eş zamanlı olarak görüntülenebilir. Mobil iş istasyonu modelleri için dikkat edilmesi gereken öncelikli unsur; işinize en uygun özellikleri sergileyen modelleri satın almanızdır. Mühendislik programları, CAD/CAM ya da grafik işlemlerinin yaygın şekilde yapıldığı mimarlık programlarının kullanımına göre farklı özellikler de mobil iş İstasyonları çeşitleri mevcuttur. Mobil workstation seçerken kullanılan ya da ilerde kullanılabilecek programlara göre donanım seçilmelidir.

Mobil Workstation Modelleri

Mobil workstation modelleri hem dizüstü hem de masa üstü olarak tasarlanmaktadır. İş tanımınıza ya da tercihinize göre bu modeller arasından bir iş bilgisayarı tercih edebilirsiniz. Genel olarak mobil workstation modelleri en zorlu işlerin üstesinden gelebilmek üzere dizayn edilmiş bilgisayarlardır. Dizüstü mobil workstation modelleri de klasik dizüstü bilgisayarlardan kat ve kat daha hızlı bir performansa sahiptir. Mobil workstation modelleri genel olarak sektör yöneticileri tarafından yaygın olarak kullanılan bilgisayarlar olmaktadır. Merkezi yöntemi daha kolay olan ve kaynak paylaşımı, güvenlik gibi konular sebebiyle daha avantajlı olan mobil workstation iş verimini de arttırmaktadır. Klasik masaüstü ya da laptop bilgisayarlar sıradan yazılımlar ile donatılmıştır. Bundan dolayı da iş için istenen performansı her zaman sergileme şansına sahip değildir. Yol tasarımı şirketleri, çizgi film animasyon şirketleri ya da mühendislik firmaları için en uygun özelliklerde donatılmış olan bu bilgisayarlar, iş akışını da hızlandırır.

Mobil Workstation Fiyatları

Mobil workstation fiyatları tercih edeceğiniz workstation modeline, donanımına ve markasına göre değişmektedir. Genel itibari ile iş istasyonunun kapasitesine ve donanımına göre, markasına ve en önemlisi kalitesine göre fiyatlandırılmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.