Mobil Workstationlara Merhaba Deyin

29-09-2019 01:06
Mobil Workstationlara Merhaba Deyin

Mobil workstation modelleri iş hayatının vazgeçilmez bilgisayar sistemleri olarak oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. Mobil workstationlara merhaba diyerek, sizler de profesyonel iş hayatında performans kaybı olmadan iş sürekliliğini sağlayabilirsiniz. Mobil iş istasyonları günümüzün en hızlı ve en yüksek performanslı bilgisayar sistemleridir. Özellikle yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren işler için tercih edilmektedir. Modelleme, grafik, kurgu ya da harita oluşturma gibi bilgisayarın yüksek efor harcaması gereken işler için tercih edilen bu bilgisayar modelleri, 3D modellerin kullanıldığı iş alanları için tercih edilmektedir.


Mobil Workstation


İş istasyonu olarak Türkçe diline çevrilen mobil workstationlar, klasik bilgisayar modellerine göre daha yüksek hız ve performans özellikleri ile tercih edilmektedir. Bu bilgisayar modellerinde genel olarak Intel Xeon işlemciler tercih edilir. Bunların her birinde ise 12 çekirdek mevcuttur. Bu özelliği ile üst segment iş bilgisayarları yaygın şekilde tercih edilmektedir. Bu sebeple de genel olarak mühendislik, tasarım, animasyon gibi oldukça yoğun ve hesaplama işlemlerinin yapılması gereken durumlarda tek tercihtir. Yüksek ekran kartları ile donatılan iş istasyonları farklı ekrana bağlanabilmesi ile birçok uygulama ve eş zamanlı olarak görüntülenebilir. Mobil iş istasyonu modelleri satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise işinize en uygun özellikleri sergileyen modelleri belirlemek olacaktır. Mühendislik programları, CAD/CAM ya da grafik gibi bilgisayarı yorabilecek iş kollarında ya da mimarlık programlarının kullanımına göre farklı özellikler de mobil iş İstasyonları çeşitleri mevcuttur. Mobil workstation seçerken kullanılan ya da ilerde kullanılabilecek programlara göre donanımları belirlemek, doğru ve akıllıca bir alışveriş için önemlidir.


Mobil İş İstasyonu


Mobil iş istasyonu modelleri hem dizüstü hem de masaüstü olacak şekilde dizayn edilmektedir. Bu bilgisayar modelleri arasından iş tanım ve tercihlerinize göre masaüstü ya da dizüstü modeller arasından seçim yapabilirsiniz. Dizüstü mobil workstation yapıları genel olarak klasik dizüstü bilgisayarlardan kat ve kat daha hızlı bir performans ile en zorlu programları bile takılmadan çalıştırma özelliğine sahiptir. Mobil workstation modelleri genel itibari ile sektör yöneticileri tarafından yaygın şekilde kullanılan bilgisayarlar olmaktadır. Merkezi yöntemi daha kolay ve pratik olmaktadır. Öte yandan kaynak paylaşımı, güvenlik gibi konular nedeniyle de daha avantajlı olan mobil workstation iş veriminde fark edilir bir artış da sağlar. Klasik masaüstü ya da laptop bilgisayarlar sıradan yazılımlar ile hazırlanır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.