Monitörünüz Dijital Resim Defteriniz!

31-10-2019 22:00
Monitörünüz Dijital Resim Defteriniz!

VGA monitör Video Graphics Array'in kısaltılmış halidir. Bu sistem sayesinde bilgisayarın grafik kartındaki görüntüyü bir görüntü ekranına yansıtmayı sağlamaktadır. VGA monitör sistemlerinin ekran çözünürlüğü oldukça yüksektir. VGA girişleri bilgisayarlarda (hem laptop hem de masaüstü bilgisayarlar) mavi girişe sahiptir. Bilgisayarlarda mavi çıkış olması durumunda bu alan VGA girişidir. VGA kablosu üzerinde 15 pini içeren ki taraflı bir bağlantı kablosudur. Bu pinler farklı fonksiyonlara da sahiptir. Kaliteli bir görüntü elde etmek için tüm kombinasyonların sorunsuz şekilde çalışması gerekmektedir. VGA girişi daha eski bir teknoloji olduğu için bu monitör yerlerine HDMI girişi kullanılmaktadır.


Monitör


Monitör sistemleri her zaman daha kaliteli görüntü ve daha iyi performans elde etmek için kaliteli şekilde tercih edilmesi gereken ekipmanlar arasındadır. Genel itibari ile profesyonel kalitede dizayn edilen monitör sistemleri, standart monitör modellerinden aydınlatma sistemleri ile ayrılmaktadır. Bu özelliklerin yanı sıra panel yapısı, çözünürlük ve parlaklık gibi özellikler monitörlerin kalitesini belirlemektedir. Bu özelliklerin dışında kontrast, güç tüketimleri gibi ayrıntılar da farklılık göstermektedir. Bunun dışında standart monitör sistemleri günlük işlemler için yeterli performansı ve görüntü kalitesini vermeyecektir. Bunun için Led monitör sistemlerinin kullanılabilir. Led monitör sistemleri oldukça kaliteli görüntü vermektedir. Bu monitör modellerinde herhangi bir siyah zemin ya da ölü piksel oluşma riskinin olmaması en önemli avantajların başında gelmektedir. Özellikle LED aydınlatmalı monitörlerde, bölgesel aydınlatma yapma özelliğine sahiptir. Bu özelliği ile daha doğru ve gerçek renkleri almak mümkün olacaktır. Bilgisayar monitörü satın alınacaksa ekran yenileme hızına dikkat edilmesi gerekmektedir. Oyun oynarken saniye başına 60 kare düşmesine göre monitör kalitesini seçmek gerekmektedir. Bundan dolayı da kaliteli bir monitör tercih etmek gerekmektedir. Arkanızdan gelen ışığın yansımasını engellediği için film ve dizi izlerken, oyun oynarken en önemli özelliklerin başında gelmektedir.


HMDI Monitör


HMDI monitör VGA monitörlerin yeni teknoloji ile geliştirilmiş halidir. HDMI High Definition Multimedio Interface olarak ifade edilmektedir. Nispeten yeni bir teknoloji sistemidir. Genel olarak yüksek çözünürlüklü televizyonlarda kullanılmaktadır. HDMI küçük boyutlu olması sayesinde hem bilgisayarlarda hem de televizyonlarda sıkça kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra HDMI ses, görüntü verilerinin sıkıştırılmadan dijital şekilde aktarılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda bluray, HD-DVD, disk çalar, bilgisayar, oyun konsolları ve dijital uydu alıcı gibi cihazlarla uyumlu şekilde çalışmaktadır. HDMI monitör sistemlerinde sıkıştırılmamış veriyi dijital olarak diğer alana aktarılmasını sağlamaktadır. Video sinyallerinden öte HDMI 8 Kanal sıkıştırılmamış ya da sıkıştırılmamış dijital sesler de taşımayı sağlamaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.