Oyun keyfini tam yaşamak için doğru laptop nasıl olmalıdır?

24-08-2019 10:05
Oyun keyfini tam yaşamak için doğru laptop nasıl olmalıdır?

Oyun bilgisayarı oyun keyfini tam olarak yaşamak için en önemli ekipmandır. Bu noktada ilk olarak dikkat etmeniz gereken oyun tarzınız olacaktır. Özellikle Dota 2 gibi oyunlar oynuyorsanız, bilgisayar donanımlarının çok yüksek olmasına gerek yoktur. Fakat daha yüksek donanım gerektiren oyunlarda bilgisayarınızın çözünürlük ve grafiklerinin iyi olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ekran boyutları seçimi de oldukça önem teşkil etmektedir. Oyun bilgisayarı için tasarlanan laptop modelleri genel olarak 15 ve 17 inç arasında olmaktadır. Fakat taşınabilir özellikte olan bilgisayarlar 15 inçler daha konforlu olacaktır. Bu noktada ekran boyutunun mu yoksa taşınabilirliğin mi daha önemli olduğuna karar vermeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra yüksek donanımlı bilgisayarlar, oyun keyfinizin daha da artmasına sağlayacaktır. Üst model ekran kartı özellikle daha fazla bellek miktarı anlamına geleceği için daha yüksek fiyatlar vermeniz gerekebilir. Bunun dışında oyun bilgisayarı için en önemli kriterlerin başında ekran kartı, işlemci ve RAM gibi parçaları doğru seçmeniz gerekmektedir. Bu parçaların yetersiz olması halinde, oyun keyfiniz yarıda kalacaktır.


Oyun Bilgisayar Özellikleri


Oyun bilgisayar özellikleri başında işlemcinin güçlü olması gelmektedir. Oyun bilgisayarı özellikle hızlı çalışmalı ve oyun keyfinizin yarıda kesilmemesini sağlamalıdır. Genel olarak 4 çekirdekli işlemciler oyun oynamanız için yeterlidir. Çift çekirdekli işlemciler de bu noktada yeterli olacaktır. Ancak akıcı şekilde, yüksek donanımlı oyunlar oynamak isterseniz bu noktada 4, 6 ya da 8 çekirdekli işlemciler kullanmanız gerekmektedir. Ekran kartı da bu noktada önemlidir. Ekran kartı, mutlaka teknolojik sistemlerle desteklenmiş olmalı ve yüksek frekansta çalışan video bellekleri ile çalışmaya uygun olmalıdır. Bu noktada bilmeniz gereken en önemli nokta, ekran kartının grafik işlemcisinin çekirdek hızının yüksek olmasıdır. Grafik işlemcisinin akıcı bir işlem yapabilmesi için çizim taleplerini en hızlı şekilde grafik işlemciye iletmesi gerekmektedir. Bu aşamada video bellek kısmı ön plana çıkmaktadır.


Oyun Bilgisayar Aksesuarları


Oyun bilgisayar aksesuarları seçerken bilgisayarınıza uyumlu olabilecek aksesuarları tercih etmeniz gerekmektedir. SSD özellikle bilgisayarınızı rahatlayacak bir aksesuar olmaktadır. Bilgisayarınızın daha hızlı işlem yapması için bu aksesuarı tercih etmeniz gerekmektedir. SSD dışında sabit diskler de tercih edebilirsiniz. Bu aşamada SSD kullandığınız bilgisayarlarınızda oyununuzu durdurup devam ederken daha kısa bekleme süreleri ile kesintisiz oyun keyfi yaşayabilirsiniz. Yüksek performanslı bir oyun bilgisayarı için tüm bu detaylar bir bütün halinde çalışarak, en ideal oyun bilgisayarını oluşturacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.