Workstation Bilgisayarı Nasıl Seçilmeli?

22-01-2020 13:21
Workstation Bilgisayarı Nasıl Seçilmeli?

Workstation günümüzde en çok kullanılan ve iş dünyasının vazgeçilmez bilgisayar modelleri arasındadır. Workstation yalnızca iş ve göreve göre tasarlanan, bu alandaki programları çalıştırmak üzere yazılım sistemleriyle donatılmış, maksimum performansı ile en zorlu görevleri bile oldukça akışkan ve kısa sürede tamamlamanızı sağlar. Bundan dolayı da iş sürekliliği ve verimi, workstation modellerinde en üst seviyededir. Elbette bunu sağlamak için iş alanınıza ve ihtiyaç duyduğunuz performansa uygun bir workstation tercih etmeniz gerekir. Özellikle bu bilgisayar modelleri; modelleme, grafik, kurgu ya da harita oluşturma gibi bilgisayarın yüksek efor harcaması gereken işler için tercih edilmektedir. Bu detayların yanı sıra özellikle 3D modellerin kullanıldığı iş alanları için de kullanılmaktadır.

Workstation Modelleri


Workstation modelleri klasik bilgisayarlardan farklıdır. İş alanı ve iş kolu için özel olarak tasarlanan ve bu alanla ilgili yüksek performans gerektiren programların en hızlı şekilde çalışmasına olanak tanıyan bir tasarıma sahiptir. Bundan dolayı da farklı workstation modelleri tasarlanmaktadır. İş istasyonu olarak da ifade edilen bu bilgisayar modelleri için genel olarak Intel Xeon işlemciler tercih edilmektedir. Bu işlemcilerin her birinde ise 12 çekirdek bulunmaktadır. Bu özelliği ile üst segment iş bilgisayarları iş sürekliliğini maksimum seviyede sağlamaktadır. Bu sebeple de genel olarak mühendislik, tasarım, animasyon gibi oldukça yoğun ve hesaplama işlemlerinin yapılması gereken durumlarda mutlaka kullanılması gereken bilgisayar modelleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüksek ekran kartları ile dizayn edilen bu iş istasyonları farklı ekrana bağlanma özelliğiyle de ön plana çıkmaktadır. Bu özelliği ile özellikle birçok uygulama ve eş zamanlı olarak çalışmaya imkan tanımaktadır. Mobil iş istasyonu modelleri satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise işinize en uygun özellikleri sergileyen bilgisayarlar hakkında bilgi edinmek ve amacınıza en uygun modeli tercih etmektir. Mühendislik programları, CAD/CAM ya da grafik gibi bilgisayarı yoran sistemlerdir. Ancak iş istasyonları bu işlere özel olarak yazılımların üretildiği bilgisayarlardır. Bu özelliğinin dışında farklı iş kollarında ya da mimarlık programlarının kullanımına göre farklı özellikler de mobil iş İstasyonları çeşitleri de bulunmaktadır.

Workstation Fiyatları


Workstation fiyatları satın alacağınız bilgisayar modellerine göre değişir. Her iş istasyonun sahip olduğu donanım farklıdır. Bundan dolayı da fiyatlar, özelliklerine göre değişmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.