Workstation fiyatlarını hangi özellikleri belirlemektedir?

29-08-2019 14:15
Workstation fiyatlarını hangi özellikleri belirlemektedir?

Workstation günümüzün en yüksek performanslı bilgisayar sistemlerini ifade eder. Belirli iş alanları için klasik bilgisayar sistemlerinin zorlandığı yüksek hacimli işleri, en kısa sürede yapmaktadır. Klasik bilgisayarların özellikle çalıştırmakta ve işlemekte zorladığı program ve sistemleri en kolay ve basit şekilde çalıştıran Workstation çeşitleri, farklı özelliklerde tasarlanır. Workstation fiyatlarını belirleyen özellikler de bunlar olmaktadır. Eğer kurgu, edit, modelleme, haritalama gibi görüntü odaklı işler için workstation tercih edecekseniz, mutlaka ekran kartı yüksek workstation modelleri seçmeniz gerekmektedir. Özellikle oyun tasarlama, video tasarlama ya da 3D animasyonlar için hem ekran kartı hem de işlemcisi yüksek modeller kullanmanız gerekmektedir. Tüm bu detaylar workstation fiyatlarını belirleyen özellikler olmaktadır.


Workstation Çeşitleri


Workstation çeşitleri donanım olarak birbirinden farklı olsa da temelde iki tanedir. Dizüstü workstation modelleri ve masaüstü workstation modelleri olmak üzere 2'ye ayrılmaktadır. Klasik bilgisayar modellerinde masaüstü bilgisayarlar her zaman laptoplara göre daha güçlü olsa da workstation modellerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Çalışma şeklinize göre oldukça güçlü performans sergileyen dizüstü bilgisayar modellerine de göz atabilirsiniz. Sıradan bir dizüstü iş bilgisayarı, çok güçlü klasik bir masaüstü bilgisayardan kat kat daha yüksek performanslı olmaktadır.


Ucuz Workstation


Ucuz workstation modelleri için fiyat ve performans oranı yüksek olan markaları seçmeniz gerekmektedir. Özellikle hem kalite hem de performans bakımından güçlü olan markaların başında Hp ve Lenovo gelmektedir. Aynı şekilde Dell marka iş istasyonlarına da göz atabilirsiniz. Bu markalar özellikle ulaşılabilir fiyat aralıklarının yanı sıra uzun süreli kullanım avantajına da ev sahipliği yapmaktadır. Büyük veri hacimleri, zor ve karışık veri yapıları ve en girift 3D modellerle çalışan profesyonellerin ihtiyacını karşılamak üzere özel olarak üretilmiş bu bilgisayarlar; geliştirme aşamasında en zorlu yazılım testlerine tabi tutulur. Bu sayede de 3D, CAD, render, analiz, grafik, animasyon ve benzeri alanlardaki yazılımlardan sertifikasyona sahip şekilde kullanıcıları ile buluşur. Bu sertifikasyon iş istasyonlarının uzun yıllar en sorunsuz şekilde kullanılabileceği gösteren en önemli detayların başında gelir. Bu özelliği ile iş istasyonları, uzun emek harcanmış çalışmaların tam ortasında kilitlenen bir bilgisayarın dezavantajların da ortaya çıkmasını engeller.


Workstation Fiyatları


Workstation fiyatları tercih edeceğiniz marka ve bilgisayarın modeline göre değiştir. Klasik pc modellerinde olduğu gibi iş istasyonlarında da farklı ekran kartları, yazılım sistemleri ve donanımlar kullanılır. Tüm bu detaylar workstation fiyatları için belirleyici özellik olmaktadır. Genel olarak geniş fiyat aralıklarında workstationlar bulunmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.