2019'da En Çok Tercih Edilen Firewall Sistemi Hangisi?

01-01-2020 14:29
2019'da En Çok Tercih Edilen Firewall Sistemi Hangisi?

Firewall bilgisayarın güvenlik duvarını oluşturan en önemli sistemlerin başında gelir. 2019 senesinde en çok tercih edilen firewall güvenlik sistemleri, 2020 senesinde de kullanıcılarını korumaya ve performansını arttırmaya devam edecek. Özellikle küçük ya da büyük işletmelerde firewall sistemlerinin kullanılmaması, kısa sürede veri kaybına ve ciddi şekilde kötü yazılımların hedefi olmaya yol açacaktır. Özellikle müşterileri olan e-ticaret gibi siteler için firewall kullanımı, binlerce kullanıcının banka bilgilerine sahip olduğu için vazgeçilmez önem taşır. Standart bir bilgisayar bile, gün içinde binlerce kötü yazılımın saldırısına uğrar. Bu saldırılardan kaçınmak için doğru güvenlik sistemlerini kullanmak hem zaman hem de maddi açıdan kurtarıcı olacaktır.

Firewall Modelleri


Firewalll modelleri işletme ya da firmanızın ihtiyaçlarına göre farklı güvenlik sistemleri ile donatılmıştır. Teknolojik olarak son gelişmeler ile sürekli ilerleyen bu güvenlik duvarları, tüm kötü niyetli yazılımlara karşı maksimum koruma sağlar. Özellikle kaçak uygulamalar üzerinde kontrol elde etmenize olanak tanır. Kurumsal firmalar ya da işletmelerde kullanılan bu güvenlik duvarları, olası riskleri tespit ve analiz eder. Ardından risk durumunun ortadan kalkmasını sağlayarak, bilgisayarınızın, sunucularınızın performansını da korur. Kaliteli firewall modelleri, farklı riskleri tespit eder. Ardından kontrolünü sağlayarak bir daha söz konusu riskin zarar verme ihtimalinin oluşmasını engeller. Özellikle farklı sosyal medya mecraları ve web sitelerinin HTTPS kullanımında artışı dolayısıyla firewall sistemleri hayati önem taşımaktadır. SSL ile şifrelenmiş olan trafiklerin çözülmesi oldukça zor olsa da bilgisayar için özel olarak dizayn edilen kötü niyetli ve geniş çaplı yazılımlar bu sistemi alt edebilir. Firewall kullanmak, bu durumun önüne geçmeyi sağladığı için de hayati önem taşır.

Güvenlik Duvarı


Güvenlik duvarı özellikle ağ güvenliği konusunda ihtiyaçlarınıza yönelik olarak dizayn edilen ve performansı oldukça yüksek sistemlerdir. Güvenlik duvarı sayesinde ağ geçidi üzerinde, ağ trafiği sebebiyle meydana gelen tüm saldırılar en kısa sürede tespit edilir ve yok edilir. Bunun dışında yeni nesil risklerle beraber geleneksel riskler de güvenlik duvarı kullanıcıları için ekarte edilmiş olur. Bu sebeple ihtiyaçlarınıza yönelik özel olarak tasarlanmış ve donanımlarıyla bilgisayarınızı ve sunucunuzu maksimum seviyede koruyacak güvenlik duvarı modellerini seçmeniz gerekir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.