Firewall Cihazları Neden Önemlidir?

17-12-2018 13:39
Firewall Cihazları Neden Önemlidir?

Firewall cihazları genel olarak herhangi bir network ağında, dışarıdan ya da içeriden gelebilecek zararlı yazılımlara karşı koruyucu özellikte olan cihazlardır. Ateş duvarı şeklinde dilimize çevrilen firewall cihazları genel olarak güvenlik duvarı olarak da ifade edilebilir. Firewall cihazları belirli roller ile erişimi kısıtlar, yasaklar, izin verir ya da bilgisayar için gerekli diğer görevleri yerine getirir. Bu sayede bilgisayarı kötü niyetli yazılımlara karşı korumuş olur. Özellikle virüs, trojan, spam gibi zararlı yazılımlara karşı tamamen koruyucu özelliğe sahip olur.

Firewall temel itibari ile bilgisayarınızı, akıllı telefonlarınızı ve tabletlerinizi zararlı yazılımlara karşı korumaktadır. İnternet ortamında mevcut olan veriler bilgisayarlar, sunucular ve routerler arasında gezinir. Firewall bu aşamada verileri kontrol altında tutar ve güvenliği analiz eder. Güvenli olmayan durumlara karşı koruyuculuk sağlar. Firewall yazılımları da ihtiyaca göre her sistem ve bilgisayar için farklı şekillerde yazılmaktadır. İzniniz olmadan bilgisayarın başkası tarafından kontrol altına alınması, kullanılması ya da bilgilerin çalınmasını engellemek için firewall yazılımları oldukça önemlidir. Doğru ayarlanmış ve güvenlik güncellemeleri tam bir şekilde yapılmış firewall bilgisayarın izinsiz kullanılmasını ya da başka birinin bilgisayarı elde geçirmesi gibi olumsuz durumları engellemektedir. Ancak tüm bu korumayı sağlayabilmesi için firewall yazılımları mutlaka orijinal olmalıdır.

Firewall cihazları ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; software firewall ve hardware firewall olmaktadır. Software firewall genel olarak yazılım olmaktadır. Çeşitli sunucular üzerinden ya da normal ve sıradan bir işletim sistemi üzerinden satın alınabilir. Kullanım açısından hardware firewalldan herhangi bir farkı yoktur. Hardware firewall ise firewall yazılımının bir cihaz ile tümleşik olarak kullanılmasıdır. Bu cihaz aynı zamanda bir bilgisayar olup sadece Firewall Cihazına yönelik hizmet için geliştirilmiştir.

Sophos

Sophos ise söz konusu olan birçok farklı kötü niyetli yazılıma karşı koruyucu görevi üstlenen bir antivirüs programıdır. Anti virüs programları; bilgisayarları zararlı programlardan korumak için özel olarak hazırlanır. Bu uygulamalar; kullanıcıların tercihlerine göre çeşitli görevler de üstlenmektedir. Genel itibari ile zararlı olan yazılımları yani virüsleri tespit eder ve yok eder. Bu sayede de güvenlik duvarı oluşturur. Bunun için özel olarak üretilmiş olan Sophos en başarılı anti virüs programlarından biridir. Sophos fiyatları da kalitesine ve başarısına göre oldukça uygundur. Özelliklerine ve kapasitesine göre sophos fiyatları belirlenmektedir.Sophos genel olarak antivirüs konusunda kurumsal çözümler üretir. Bunun için özel olarak geliştirilen sophos oldukça az kaynak kullanarak, maksimum düzeyde koruma sağlar.

Fortigate

Fortigate bir firewall cihazıdır. Hızlı ap güvenliği yöneticilerinin beğenisi kazanan fortigate oldukça işlevsel özellikleri sayesinde atağa karşı güçlü bir dirence de sahip. Fortigate genel olarak oldukça güçlü ASIC mimarisi ile ön plana çıkıyor ve 182 Gbit hız ile performans konusundaki tüm şüpheleri ortadan kaldırıyor. FortiGate bu özellikleri dışında WAN Optimization özelliği ile ön plana çıkıyor. Bütün tcp trafiği FortiGate tarafından sıkıştırılabiliyor. Fortigate fiyatları da kalitesine ve başarısına göre oldukça uygundur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.