Firewall Cihazlarının Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

30-04-2019 10:41
Firewall Cihazlarının Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Firewall bilgisayarlarda güvenlik duvarını oluşturan sistemlerdir. Günümüzde özellikle kurumsal bilgisayarlarda firewall kullanılmaması birçok felakete yol açacaktır. Standart bir bilgisayar, bir günde binlerce saldırıya uğramaktadır. Bu saldırılardan kurtulmak için ise basit programlar bazı durumlarda yeterli olmaz. Kuruluşlar için oldukça önemli verileri saklayan bilgisayara kötü niyetli yazılımların dadanması hem zaman hem de maddi açısından ciddi kayıpların oluşmasına yol açacaktır. Firewall kullanılmayan bir bilgisayar, kapısı sürekli açık olan bir eve benzer.

Firewall Modelleri

Firewalll modelleri farklı siber saldırılara karşı tasarlanan, güçlü yazılım sistemleridir. Son teknoloji ile hazırlanan bu güvenlik duvarları, detaylı ve ayrıntılı olarak küçük ya da büyük tüm kötü niyetli yazılımları tespit eder. Firewall modelleri kaçak uygulamalar üzerinde de kontrol sağlar. Özellikle kurumsal olarak kullanılan firewall modelleri güvenlik önlemlerini aşmak için üretilmiş olan tüm kaça uygulamaları da tespit eder ve kontrol altına alarak risk durumunu ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra server ya da masaüstü proksiler, şifrelenmiş olan yapılar ve uzaktan yönetim araçları ile istenmemiş saldırılardan kaçmak için tüm yönetim araçlarını tespit etmeli, izlemeli ve kontrolü sağlamalıdır. Firewall sistemlerinin bir diğer avantajı ise güvenli soket katmanı ve şifre çözme özelliği olmaktadır. Özellikle farklı sosyal medya mecraları ve web sitelerinin HTTPS kullanımında artışı sebebiyle firewall sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. SSL ile şifrelenmiş olan trafiklerin çözülmesi oldukça zor olsa da bilgisayar için özel olarak tasarlanmış kötü niyetli ve geniş çaplı yazılımlar bu sistemi alt edebilir. Firewallkullanmak, bu durumun önüne geçmeyi sağlar. Bu özelliklerin yanı sıra firewall kullanımı kurumlar ve büyük şirketler için büyük önem taşır. Kötü yazılımların yanı sıra truva atları ve bilgisayar korsanlarını da sistemden uzak tutan bir güvenlik önlemidir.

Enterprise Firewall

Enterprise firewall ağ güvenliği ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış ve performansı oldukça yüksek sistemlerden biridir. Geleneksel firewall sistemleri; ağ geçidi üzerinde trafiği kaynak ve hedef adreslerine, kullanılmış olan port ve servise ve protokole göre izin verir ya da engeller. Bu yöntem yeni nesil riskler ve artan saldırılara yetersiz kalır. Bundan dolayı da enterprise firewall tasarlanmıştır. Geleneksel firewall sistemlerinin yakalayamayacağı tüm yeni nesil riskleri tespit eder ve geleneksel risklere karşı da güçlendirilmiştir. Güvenle kullanılabilen bir sistem olan enterprise firewall kurumsal bilgisayarlar için özellikle hayati bir önem teşkil eder.

Firewall Fiyatları

Firewall fiyatları sistemin tanıyabileceği risklere ve süresine göre belirlenmektedir. Farklı fiyat aralıklarında satın alınabilecek olan firewall fiyatları için sitemiz üzerinden en uygun fiyatlar ile en güvenilir firewall sistemlerine göz atabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.