Fortigate Cihaz Çeşitleri İçinde Hangisi Seçilmelidir?

20-12-2018 22:15
Fortigate Cihaz Çeşitleri İçinde Hangisi Seçilmelidir?

Server için yapılan saldırılar günümüzde en çok problem yaratan konuların başında geliyor. Denial Of Service olarak ifade edilen Dos saldırıları olarak da geçen sunucu saldırıları; bir bilgisayar aracılığı ile hedef olarak tespit edilen bilgisayarın kullanılabilirliğini bozmak için yapılır. Sunucu için yapılan bu saldırılar sonucunda PC ve PC’nin kullanıldığı ağlar oldukça yavaşlar ve sonunda kullanılmaz hale gelir. DdoS olarak ifade edilen saldırılar ise aynı anda birden fazla bilgisayar hedef alınarak yapılır. Birçok farklı ağa, birden fazla noktadan yapılan saldırılar neticesinde meydana gelir. Saldırı sırasında birçok farklı IP adresi kullanılır. Bundan dolayı da ciddi zararlar meydana gelebilir. Bu saldırıları önlemek için bazı tedbirler almak oldukça önem teşkil eder. Dos olarak yapılan sunucu saldırıları genel itibari ile bir bilgisayar ve tek internet bağlantısı üzerinden yapılır. DdoS saldırıları ise birden fazla bilgisayar ve bağlantı ile yapılır. Bundan dolayı da daha büyük zararlar meydana gelir. Sunucu için yapılan bu saldırılar, site trafiğine yönelik olarak yapılır ve sitenin erişebilir olmasına engel olur. Bant genişliği saldırısı neticesinde ciddi problemler meydana gelebilir. Fortigate cihazı bu saldırıları engelleyecektir.

Dünya çapında lider konumda olan firmalardan biri olan Fortinet; Bütünleşik Tehdit Yönetimi konusunda oldukça başarılıdır. Fortinet; fortigate cihazı ağ gücenlik platformu ile beraber FortiGuard güncelleme servisleri, entegre yönetim, raporlama ve analiz ürünlerinden meydana gelen kapsamlı bir bütünleşik güvenlik çözümleri sunmaktadır. Fortigate cihazı ve fortigate çeşitleri de Fortinet UTM ile beraber Fortinet tarafından geliştirilmiştir. Bu sayede de mümkün olan en iyi güvenlik ve performans elde etmek amacıyla tam entegre donanım, yazılım ve servisler kullanılır. Fortigate cihazı ve donanım sistemleri maksimum performans sağlamak için Fortinet tarafından tasarlanmış FortiASIC işlemcileri ve FortiOS işletim sistemini kullanır.

Fortigate Çeşitleri

Fortigate çeşitleri genel olarak 3G teknolojisini destekleyen özellikte olmaktadır. Fortigate çeşitleri kısaca; Firewall, AntiVirus, IPS, VPN, IPSec konularında aynı cihaz için 5 ayrı ICSA sertifikasyonuna sahip olarak karşımıza çıkar.

Fortigate Nedir?

Fortigate nedir, sorusu özellikle çok popüler olan bu kavram için en sık sorulan soruların başında gelir. FortiGate çeşitleri için bir diğer özellik de aşağıdaki tüm işlevlere sahip olan, küçük ofis ölçeğinden, Telco operator ölçeğine kadar geniş yelpazede ürünlerinin bulunabilmesidir. Bunlar ise:

·Firewall, VPN, and Traffic Shaping

·Intrusion Prevention System (IPS)

·Antivirus/Antispyware/Antimalware

·Integrated Wireless Controller

·Application Control

·Data Loss Prevention (DLP)

·Vulnerability Management

·IPv6 Support

·Web Filtering

·Antispam

·VoIP Support

·Layer 2/3 Routing

·WAN Optimization & Web Caching

Fortigate Fiyatları

Fortigate fiyatı genel olarak özelliklerine göre her sene değişmektedir. Ancak başarı oranına göre oldukça uygun olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.