Fortigate kullanımı gerekli midir?

09-08-2019 14:15
Fortigate kullanımı gerekli midir?

Fortigate kullanımı oldukça gerekli ve önemlidir. Bir firewall ürünü olan fortigate; koruyucu özelliklere sahip olduğu için hem işyerleri hem de bireysel bilgisayar kullanımlarında hayati önem taşımaktadır. Özellikle fortigate web filter, IPS, DLP, antivirüs, application sensor, antispyware, animalware, antispam gibi oldukça ayrıntılı güvenlik çeşitlerine ve özelliklerine de sahiptir. UTM kontrolü de sağlayan fortigate, kurumsal firmaların bilgilerinin korunmasına destek olmaktadır. Fortigate firewall özellikle fortinet cihazlarından ve farklı uyumlu cihazlardan log verilerini de güvenli şekilde toplamaya yardımcı olmaktadır. Bu bilgilerin toplanmasından sonra analizini yaparak raporlamaktadır. Oldukça basit bir rapor seti hazırlamasıyla da kullanıcı dostudur. Fortigate kullanımı tüm bu avantajları sebebiyle oldukça gerekli bir üründür. Virüsleri, saldırıları, e-posta verilerini de analiz etmeyi sağlar. Temel anlamda fortigate kullanımındaki en büyük avantaj internet üzerinden ulaşabilecek olan tüm kötü kodları, virüsleri ve zararlı web sitelere karşı da muhafaza etmektir. Firewall bakımından en çok tercih edilen sistemlerden biri olan fortigate en ufak açıklara karşı bile gerekli olan tüm analiz yapar.

Fortigate Modelleri


Fortigate modelleri tercih edeceğiniz koruma sistemine değişmektedir. Bazı sistemler, daha yüksek korumaya ihtiyaç duyacağı için daha yüksek donanım ve kapasiteye sahip fortgate modellerine ihtiyaç duymaktadır. Genel olarak fortigate modelleri kapsamında, tüm ürünler güvenlik sistemlerinin en etkili ve başarılı şekilde çalışmasına destek olur. Özellikle Fortimail sistemi; kötü amaçlı saldırılara karşı da koruma sağlamaktadır. Özellikle hassas verilerin kaybolmasını engelleyen bir sistem olması sayesinde tercih edilmektedir. Fortiweb ise, özellikle hem bilinmeyen hem de bilinen saldırılara karşı koruma sağlamaktadır. Oldukça katmanlı ve korelasyon algılama yöntemine sahip olan fortigate modelleri olası tüm zafiyetlerden koruma sağlar. Fortigate çeşitleri farklı ihtiyaçlara yönelik tasarlanmaktadır. Özellikle fortiswitch sistemlerinin kullanımı oldukça kolay ve güvenli olmaktadır. Bu modeller performansı küçük, orta ya da büyük işletmeler için uygundur. Öte yandan kullanıcı dostu arayüzü ile tüm seviyelerdeki kullanıcılar için uygun olmaktadır. FortiGate UTM Firewall çözümleri özellikle hızlı ağ güvenliği açısından tercih edilmektedir. Farklı işlevsel donanımlarının dışında oldukça güçlü direnciyle de ön plana çıkan bu fortigate sistemleri bu sebeple de firewall amacıyla en çok kullanılan sistemlerden biridir. UTM özellikleri de fortigate çözümleri açısından oldukça üstün olmaktadır. FortiGate güçlü bir Intrusion Prevention System (IPS), Antivirus ve URL Filtering hizmeti sunarak kullanıcılar için birçok avantajı da beraberinde getirir. Bu detayın dışında uzak kullanıcılar sıfır maliyet ve çok kolay teknikler ile VPN yapmayı da mümkün kılar.

Fortigate Fiyatları


Fortigate fiyatları hangi fortigate ürününü tercih edeceğinize göre değişmektedir. Tercih edeceğiniz ürün ve modeline fiyatlar belirlenmektedir. Farklı özellikler ve donanımlar da farklı fiyat aralıkları ile her ihtiyaca yanıt vermektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.