Fortigate Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

20-05-2019 16:44
Fortigate Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Serverlara yapılan saldırılar özellikle en ciddi sorunların başında gelmektedir. DOS saldırıları olarak geçen bu riskli durumlar; özellikle bir bilgisayar aracılığı ile tespit edilen özel bilgisayar ve serverlerın kullanımını bozan saldırılardır. Bu saldırılar neticesinde bilgisayarlar bozulmaya başlar ve kısa sürede kullanılamaz hale gelirler. Bu saldırıların engellenmesi için fortgate kullanmak oldukça önemlidir. Fortigate özellikle mümkün olan en iyi güvenlik ve performans elde etmek amacıyla tam entegre donanım, yazılım ve servisler kullanmaktadır. Fortigate çeşitleri özellikle donanım sistemlerini ve maksimum performansı sağlamak üzere tasarlanmaktadır.

Fortigate Çeşitleri

Fortigate çeşitleri genel olarak 3G teknolojisini destekleyen özellikte tasarlanmaktadır. Fortigate çeşitleri kısaca; Firewall, AntiVirus, IPS, VPN, IPSec konularında aynı cihaz için 5 ayrı ICSA sertifikasyonuna sahip olarak karşımıza çıkar. Fortigate firewall yani güvenlik ürünüdür. Özellikle fortigate web filter, IPS, DLP, antivirüs, application sensor, antispyware, animalware, antispam gibi oldukça ayrıntılı güvenlik çeşitlerine ve özelliklerine de sahip olan ve vazgeçilmez ürünlerin başında gelir. Kurumsal firmalar tarafından mutlaka kullanılması gereken fortigate çeşitleri detaylı olan tüm verileri saldırı ve virüsler için analiz ederek, güvenlik kalkanı oluşturur. Temel olarak fortigate internet üzerinden gelebilecek olan tüm kötü kodları, virüsleri ve zararlı web sitelere karşı da koruma sağlar. Firewall açısından en çok tercih edilen sistemlerden biri olan fortigate çeşitleri en ufak açıklara karşı bile gerekli olan tüm analiz yaparak güvenlik sağlar.

Fortigate Modelleri

Fortigate modelleri seçerken, ne kadar büyük bir alanın kontrol ve analiz edileceğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Buna göre en uygun fortigate modelleri seçimini yapabilirsiniz. Hassas verileri kaybetmeyi engelleyen ve yönetmeliklere uygunluk sağlayan bir sistem olduğu için iş yapınıza ve işletmenize en uygun fortigate modelleri için araştırma yapmanız gerekmektedir. Özellikle performansı küçük, orta ve büyük işletmeler için farklı özelliklerde fortigate modelleri üretilmektedir. Özellikle kolay kullanım arayüzü olmasıyla da tüm kullanıcılar için uygundur. Farklı işlevsel özelliklerinin dışında güçlü direnciyle de ön planda olan fortigate sistemleri bundan dolayı firewall amacıyla en çok kullanılan sistemlerden biridir.

Fortigate Fiyatları

Fortigate fiyatları tercih edeceğiniz ürün ve modeline göre değişmektedir. Farklı özellikler ve donanımlar da farklı fiyat aralıkları ile her ihtiyaca yanıt veren modeller bulunmaktadır. Fortigate fiyatları farklı fiyat aralıkları ve bütçeler için de uygundur.  Fortigate fiyatları genel olarak özelliklerine göre, döviz oranlarına göre değişmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.